Skupnostno naročanje pridelkov slovenskih kmetov in dostave, kjer naročniki prevzamejo naročeno, so trenutno najpomembnejši projekt Društva Zeleni krog Slovenije, praviloma vsakih 14 dni, že dolgo v Ljubljani, Mariboru in Celju, po novem pa tudi v Novem mestu.

Naše reference so več kot 90 uspešno izpeljanih dostav ter ogromna količina pridelkov, ki so jih kmetje prodali zadovoljnim naročnikom. Skupnost Zelenega kroga združuje več kot 2500 naročnikov, skoraj 100 kmetij, številne prostovoljce in še raste.

Verjamemo, da nas dolgoročno in še najbolj gotovo lahko nahrani samo slovenski kmet, ki prideluje zdravo in lokalno hrano, brez fitofarmacevtskih sredstev in brez GSO.


Projekt je naravnan tako, da kmet proda čim več pridelkov. Kmet natančno ve, koliko bo prodal in mu ni treba ves dan stati na tržnici. Domov se vrača s praznim kombijem in ima v žepu pravično plačilo za svoje trdo delo, kar mu daje upanje in voljo za nadaljno kmetovanje.

To se lahko dogaja le, ker smo prostovoljci Zelenega kroga dobro organizirani. Delujemo neprofitno, brez plačila in brez marž.


Skupaj z naročniki si lahko nabavimo zdravo hrano po sprejemljivih in dostopnih cenah. Pridobimo torej vsi, kmetje, naročniki in prostovoljci. Pa tudi narava nam je hvaležna, ker podpiramo ekološko, trajnostno naravnano kmetovanje brez kemije in s čim manj transporta.

Kako poteka skupnostno naročanje Zelenega kroga?


1. Kmetje Zelenemu krogu sporočijo količine pridelkov in cene, ki jih določijo za posamezni artikel.
2. Zeleni krog za vsako dostavo pripravi skupno naročilnico za vse kmete na spletni strani www.zelenikrog.si ter istočasno razpošlje povabilo k naročanju na več kot 5000 naslovov in ga objavi na svoji FB strani.
3. Naročniki v naročilnici označijo željene količine, Zeleni krog pa o naročenem obvesti kmete ter organizira mesto in datum srečanja med kmeti in naročniki.
4. Na dan dostave se naročniki najprej zglasijo na info točki Zelenega kroga, kjer dobijo prevzemni listek z naročilom. Potem gredo od kmeta do kmeta in tako prevzamejo pridelke, ki jih poravnajo neposredno kmetu. V primeru, da je kmet zavezan k izdaji računa, ga ob prodaji določenega izdelka tudi izda.

POSTOPEK NAROČANJA:


1. v naročilnici označite željene pridelke in njihovo količino,
2. vpišete svoje podatke (ime in priimek, telefon in e-poštni naslov, morebiten komentar vpišite v okence),
3. oddate naročilo,
4. ob uspešno oddanem in sprejetem naročilu, prejmete na svoj e-naslov “Potrdilo naročila”; če se to ne zgodi, vas prosimo, da pokličete na 068 192 991.

Občasno na prevzemnem mestu kakšnega pridelka ne bo mogoče dobiti. Vzrok je lahko vreme, ki kmetom uniči pridelek ali premajhna količina naročenih pridelkov pri posameznem kmetu. Če bo le mogoče, vas bomo o taki situaciji pravočasno obvestili po e-pošti in se (tudi na licu mesta) potrudili najti ustrezno zadovoljivo rešitev v vašo korist.
Kot naročniku in kupcu izdelkov na mestu dostave vam pripadajo tudi vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na elektronski pošti zelenikrog.si@gmail.com. Na ta e-naslov nam lahko pošljete tudi vaše predloge, mnenja in pohvale.

Za vsa naročila in poslane predloge se vam že vnaprej zahvaljujemo.


Dne 5. junija 2016.

Prostovoljci Zelenega kroga

Iskrena hvala, ker ste del Zelenega kroga, ker podpirate in širite vest o naši pobudi in tako prispevate k dvigu zavesti o pomenu samooskrbe, o pomenu ohranjanja avtohtonih semen ter o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane na naravi, živalim in človeku prijazen in trajnosten način.


Vsak od nas v Zelenem krogu predstavlja kamenček mozaika celote, ki se v skupni nameri oplaja v lepši zdaj in boljši jutri.

Želimo si še več slastnih pridelkov, obetajočega druženja in pristnega sodelovanja!





Ob morebitnih vprašanjih ali če se karkoli zalomi pri naročanju, nas kontaktirajte na

zelenikrog.si@gmail.com

ali

068 192 991







Izpolni spodnji obrazec in se prijavi na naše novice!

Prijavi se