Skupnostno naročanje Zeleni KrogKako oddam naročilo?


1. V naročilnici v košarico dodate željene pridelke.

2. Nekateri izdelki so na voljo v omejenih količinah, zato se lahko zgodi, da je tekom vašega naročanja zaloga katerega izmed naročenih izdelkov že pošla. V košarici so taki izdelki posebej označeni.

3. Po pregledu izdelkov v košarici vpišite svoje podatke (ime in priimek, telefon in e-poštni naslov; v okence za komentar lahko zapišete še kako posebno željo ali sporočilo za društvo ali kmete).

4. Potrdite naročilo.

5. Ob uspešno oddanem naročilu vam bomo na vaš e-mail naslov poslali potrdilo naročila. V primeru, da potrdila ne prejmete, vas prosimo, da nam to sporočite po telefonu 068 192 991 ali na e-mail naslov zelenikrog.si@gmail.com.


Skupnostno naročanje pridelkov slovenskih kmetov in organiziranje dostav, na katerih naročniki prevzemajo naročeno, sta projekta Društva Zeleni krog Slovenije. Dostavo organiziramo praviloma vsakih 14 dni, že dolgo v Ljubljani, Mariboru in Celju, po novem pa tudi v Novem mestu.

Naše reference so več kot 180 uspešno izpeljanih dostav ter ogromna količina pridelkov, ki so jih kmetje dobavili zadovoljnim naročnikom. Skupnost Zelenega kroga združuje več kot 3000 naročnikov, skoraj 100 kmetij in številne prostovoljce.

Verjamemo, da nas dolgoročno in še najbolj gotovo lahko nahrani samo slovenski kmet, ki prideluje zdravo in lokalno hrano, brez fitofarmacevtskih sredstev in brez GSO.


Projekt je naravnan tako, da kmet proda čim več pridelkov. Kmet natančno ve, koliko bo prodal in mu ni treba cel dan stati na tržnici. Domov se vrača s praznim kombijem in ima v žepu pravično plačilo za svoje trdo delo, kar mu daje upanje in voljo za nadaljnje kmetovanje.

To se lahko dogaja le, ker smo prostovoljci Zelenega kroga dobro organizirani. Delujemo neprofitno, brez plačila in brez marž.


Skupaj z naročniki si lahko nabavimo zdravo hrano po sprejemljivih in dostopnih cenah. Pridobimo torej vsi: kmetje, naročniki in prostovoljci. Tudi narava nam je hvaležna, ker podpiramo ekološko, trajnostno naravnano kmetovanje brez kemikalij in s čim manj transporta.

Ekipa Zeleni Krog v LjubljaniPod budnim očesom Vladota Karmen v ozadju spet nekaj razlaga, ostali pa delamo. :)


Kako poteka skupnostno naročanje Zelenega kroga?1. Kmetje Zelenemu krogu sporočijo količine pridelkov in cene, ki jih določijo za posamezni artikel.

2. Zeleni krog za vsako dostavo pripravi skupno naročilnico za vse kmete na spletni strani www.zelenikrog.si ter istočasno razpošlje povabilo k naročanju na več kot 5000 naslovov in ga objavi na svoji FB strani.

3. Naročniki v naročilnici označijo željene količine, Zeleni krog pa o naročenem obvesti kmete ter organizira mesto in datum srečanja med kmeti in naročniki.

4. Na dan dostave se naročniki najprej zglasijo na info točki Zelenega kroga, kjer dobijo prevzemni listek z naročilom, potem gredo od kmeta do kmeta in prevzamejo ter plačajo naročene pridelke neposredno pri posameznem kmetu. V primeru, da je kmet zavezan k izdaji računa, ga izda ob prodaji določenega izdelka. Prav tako lahko pri kmetu povprašate, ali je morda na voljo pridelek, katerega ste pozabili naročiti.

5. Prostovoljci društva na dostavah naročnikom pomagajo pri iskanju informacij in občasno tudi prijazno pomagajo težje izdelke naložiti v avto. V primeru, da se naročniki znajdejo v časovni stiski, lahko prostovoljcem sporočijo in prostovoljci naročene izdelke naberejo pri kmetih namesto naročnika. Naročene izdelke prevzamete in naročilo poravnate na info točki naknadno na dostavnem mestu.

Občasno na prevzemnem mestu katerega od naročenih pridelkov ne bo mogoče dobiti. Vzrok je lahko vreme, ki kmetom uniči pridelek ali premajhna količina naročenih pridelkov pri posameznem kmetu. Če bo le mogoče, vas bomo o taki situaciji pravočasno obvestili po e-pošti in se (takoj ali na dostavi) potrudili najti ustrezno zadovoljivo rešitev v vašo korist.


Kot naročniku in kupcu izdelkov na mestu dostave vam pripadajo tudi vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo po elektronski pošti zelenikrog.si@gmail.com. Na ta e-naslov nam lahko pošljete tudi vaše predloge, mnenja in pohvale.

Za vsa naročila in poslane predloge se vam že vnaprej zahvaljujemo.


Dne 5. junija 2016

Prostovoljci Zelenega kroga

Tekst je bil nazadnje spremenjen 25. julija 2018.
Izpolni spodnji obrazec in se prijavi na naše novice!Prijavi se
Iskrena hvala, ker ste del Zelenega kroga, ker podpirate in širite vest o naši pobudi in tako prispevate k dvigu zavesti o pomenu samooskrbe, o pomenu ohranjanja avtohtonih semen ter o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane na naravi, živalim in človeku prijazen in trajnosten način.


Vsak od nas v Zelenem krogu predstavlja kamenček mozaika celote, ki v skupni nameri ustvarja lepši zdaj in boljši jutri.

Želimo si še več slastnih pridelkov, obetajočega druženja in pristnega sodelovanja!


Ob morebitnih vprašanjih ali če se karkoli zalomi pri naročanju, nas kontaktirajte na

zelenikrog.si@gmail.com

ali

068 192 991