Postanite član Zelenega kroga – organizirane menjave semen in sadik med ljubiteljskimi vrtičkarji, člani foruma Vse o vseh rastlinah in FB skupine Zeleni krog


Rajski vrt na dosegu rokeSicer se zdi, da živimo v svetu izobilja, vendar videz vara. Industrijsko pridelana hrana je slaba in povzroča bolezni. Skrbeti nas mora dejstvo, da smo odvisni od uvoza, čeprav ima Slovenija izvrstne možnosti, da bi bila rajski vrt. Imamo idealne razmere, da si pridelamo hrano sami in brez uporabe kemikalij.


Potrebujemo košček zemlje, znanje in dobro seme.


Dobro seme je tisto, ki je pridelano ekološko, za vzgojo rastlin pa ni potrebna uporaba kemičnih sredstev. Na srečo imamo zelo veliko semen, kajti mali kmetje in vrtičkarji, ki se zavedajo pomena kakovostnega semena, jih ohranjajo že leta in leta. Žal pa se ne znamo povezati, zato so ta semena na voljo le v ozkem krogu ljudi, ki si jih izmenjujejo, nekaj malega slovenskega ekološkega semenskega materiala pa najdemo tudi v naših semenarnah. Druga semena so uvožena.

Poslanstvo Zelenega kroga:


zbrati, kar je dobrega, razdeliti med ljudi, jih naučiti pridelovati zelenjavo in sadje z naravnimi pripravki in spodbujati shranjevanje semen.

Izpolni spodnji obrazec in se prijavi na naše novice!Prijavi se
Iskrena hvala, ker ste del Zelenega kroga, ker podpirate in širite vest o naši pobudi in tako prispevate k dvigu zavesti o pomenu samooskrbe, o pomenu ohranjanja avtohtonih semen ter o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane na naravi, živalim in človeku prijazen in trajnosten način.


Vsak od nas v Zelenem krogu predstavlja kamenček mozaika celote, ki v skupni nameri ustvarja lepši zdaj in boljši jutri.

Želimo si še več slastnih pridelkov, obetajočega druženja in pristnega sodelovanja!


Ob morebitnih vprašanjih ali če se karkoli zalomi pri naročanju, nas kontaktirajte na

zelenikrog.si@gmail.com

ali

068 192 991